Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dijous, 16 de maig del 2013

Protagonista: ARNAU


Aquesta setmana hem tingut un protagonista molt especial, l'Arnau!
Tenia moltes ganes de ser el protagonista i ha hagut d'esperar bastant... però per fí ha arribat i tot just avui hem pogut gaudir de l'activitat amb els seus pares a l'aula.

La Laia i en Bernat han arribat a les 15h amb moltes ganes de compartir amb nosaltres una bona estona. Han representat el contre dels TRES PORQUETS amb titelles, en les quals també ha participat l'Arnau que els ha ajudat molt. Ha estat molt maco de veure i ho hem gaudit molt tots i totes.

Després, ens hem posat a treballar una mica, fent un titella de porquet que ja havien preparat ells a casa. Calia acabr-lo amb uns petits detalls: ulls, cua, corbata i orelletes. Ens han quedat de luxe! Ara ja podem explicar a casa aquesta història dels tres porquets!

Per als qui no la sabeu i la voleu conèixer, aquí us la deixem!


 Perdoneu pel retràs! Aquí teniu les fotos!




Moltes gràcies Laia i Bernat!


Sortida a Vilafranca


Després de moooolts dies de parlar-ne, de preparar-nos, de ser conscients del que significava anar d'excursió a una altra ciutat, agafar autocar, i de parlar de les activitats que en faríem...

Per fí va arribar el gran dia!!!

Ens vam presentar tots molt puntuals a l'escola amb la motxilla plena de ganes de gaudir del dia. 

Vàrem carregar l'autocar i vàrem arribar de seguida a Vilafranca. En baixar, vam anar cap a LA CASA DE LA FESTA MAJOR, però no obrien fins les 10.30 i ens vam haver d'esperar una miqueta menrtes parlàvem del què ens trobariem dins. 
De seguida va arribar una noia, la Sara, que va obrir la casa i ens va deixar passar.




Vam entrar allà dins, una sala molt ben organitzada i guarnida amb tot de coses de la festa major de Vilafranca. Ens va ensenyar totes les figures que hi estaven exposades, ens va explicar anècdotes e històries, i també algunes característiques.








Hi havia el drac, l'àliga, els capgrossos, els nans,
els gegants grans i petits i les cantonines (els cavalls).





Després ens va passar un vídeo molt bonic sobre la Festa Major de Vilafranca i els actes més representatius que s'hi celebren.










En acabar, vàrem poder fer-nos fotos, anar al lavabo i acomiadar-nos de la Sara per anar a esmorzar i a fer l'altra activitat.











Vàrem esmorzar a la plaça de la Catedral de Santa Maria, i tot i que començava a ploure una mica, vàrem trobar sostre i ens hi vam seure a esmorzar tranquil.lament.


A les 12 hores ja ens esperàven a la Casa dels Castellers. Allà ens van rebre el Toni i l'Èrika, dos castellers que porten molts anys carregant i descarregant castells.

Ens van fer una petita introducció al món casteller, ens vàren posar un vídeo i després va arribar el moment de l'acció! Què divertit!
Vam fer jocs per entendre algunes coses bàsiques dels castells i vocabulari (pilar, pinya, tronc i anxeneta). Ens va explicar com vesteixen els castellers de Vilafranca i quins accesoris han de posar-se i ens vam posar una faixa com la que porten ells.

 





Després vàrem passar a una sala, la dels assaigs, i allà el Toni es va oferir a carregar-nos a cadascun de nosaltres. Molts  nens i nenes van ser valents/es i s'hi van prestar. Mireu les fotos i veureu quin goig que fan!


Després ja es va fer l'hora de marxar. Pipis i .... uoooh! Com plovia!! Haurem de buscar un lloc cobert per dinar! Així que vàrem anar a una plaça amb parc de gronxadors i porxos a dinar els entrepans. No vam poder jugar gaire per allà i ja vam haver de tornar cap a l'escola.

Tot i la pluja, que bé que ens ho vam passar!!!!!!!!!!

Teniu totes les fotos aquí: (perdoneu, no han sortit massa bé... Massa moviment)

Si voleu saber més sobre la festa Major i els Castellers de Vilafranca, cliqueu a les imatges:









diumenge, 12 de maig del 2013

SANT JORDI I SETMANA CULTURAL

Durant la setmana del 22 al 26 d'abril, a l'escola, es van fer un seguit d'activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi i la setmana cultural, enguany dedicada a Joana Raspall.

Les famílies vàreu portar algunes manualitats que vam demanar des de l'escola, contes per explicar....
Vam aprendre a recitar un poema de la Joana Raspall, ens van venir a recitar un altre poema els nens i nenes de 6è de l'escola, vam mirar molts i molts contes, i també vàrem conèixer la llegenda de Sant Jordi en diferents versions. Ah! i també va venir la mare de l'Ot, un nen de P4, a explicar un conte a la classe que ENS VA ENCANTAR!!! Gràcies!

A més, els més grans de l'escola, per concloure la setmana cultural, van organitzar una exhibició dels treballs que estaven fent a música amb el Carles. Van tocar la flauta, cantar cançons, etc...

I per acabar, vàrem ballar TOTS una gran sardana al pati gran de l'escola. 

Va ser genial! una setmana plena d'activitats extraordinàries i molt engrescadores.

Aquí podeu veure un recull.








Protagonista: CRISTIAN

Un altre protagonista que amb molta alegria va encarar tota la setmana.

Dijous a la tarda va venir la seva mare, amb una acompanyant, i ens van pintar la cara al nostre gust! Ens va agradar molt sortir maquillats de classe. No va ser fàcil fer content a tothom però ho van fer molt bé i i tots van sortir molt alegres!

Gràcies!






Per veure l'àlbum complet: 




Protagonista: ELSA ROMERA


I per fí li tocava a l'Elsa, que en tenia moltes ganes! La nova protagonista de la setmana.

Va portar moltes fotografies en un mural preciós i una joguina molt "parlanera" que ens va fer riure molt a tots plegats.

El dijous a la tarda, el pare i la mare de l'Elsa ens van poder visitar i ens van donar uns imants de nevera que havien preparat amb un dibuix de la Pepa Pig, personalitzat amb la nostra foto. Els vàrem pintar i vam jugar una estona amb ells. 

Va ser molt divertit! Gràcies per fer l'esforç de venir, i tots dos! 

Una abraçada família!




L'àlbum complet aquí: 

Protagonista: ÀLEX

Seguim actualitzant el blog amb les visites de les famílies a l'escola per formar part de l'activitat del Protagonista de la setmana.

L'Àlex tenia moltes ganes de ser el protagonista i va gaudir molt de tota la setmana. El dijous va venir la seva mare i el seu germà gran, que també va a l'escola.

Ens van ajudar a elaborar unes plomes per posar al cap a mode de corona, per estar ben vestits per cantar la cançó del Petit Indi, i altres cançons i danses que ens van ensenyar. 

Ens ho vàrem passar genial! Moltes gràcies per venir!







Per veure l'àlbum sencer: