Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dijous, 16 de maig del 2013

Sortida a Vilafranca


Després de moooolts dies de parlar-ne, de preparar-nos, de ser conscients del que significava anar d'excursió a una altra ciutat, agafar autocar, i de parlar de les activitats que en faríem...

Per fí va arribar el gran dia!!!

Ens vam presentar tots molt puntuals a l'escola amb la motxilla plena de ganes de gaudir del dia. 

Vàrem carregar l'autocar i vàrem arribar de seguida a Vilafranca. En baixar, vam anar cap a LA CASA DE LA FESTA MAJOR, però no obrien fins les 10.30 i ens vam haver d'esperar una miqueta menrtes parlàvem del què ens trobariem dins. 
De seguida va arribar una noia, la Sara, que va obrir la casa i ens va deixar passar.




Vam entrar allà dins, una sala molt ben organitzada i guarnida amb tot de coses de la festa major de Vilafranca. Ens va ensenyar totes les figures que hi estaven exposades, ens va explicar anècdotes e històries, i també algunes característiques.








Hi havia el drac, l'àliga, els capgrossos, els nans,
els gegants grans i petits i les cantonines (els cavalls).





Després ens va passar un vídeo molt bonic sobre la Festa Major de Vilafranca i els actes més representatius que s'hi celebren.










En acabar, vàrem poder fer-nos fotos, anar al lavabo i acomiadar-nos de la Sara per anar a esmorzar i a fer l'altra activitat.











Vàrem esmorzar a la plaça de la Catedral de Santa Maria, i tot i que començava a ploure una mica, vàrem trobar sostre i ens hi vam seure a esmorzar tranquil.lament.


A les 12 hores ja ens esperàven a la Casa dels Castellers. Allà ens van rebre el Toni i l'Èrika, dos castellers que porten molts anys carregant i descarregant castells.

Ens van fer una petita introducció al món casteller, ens vàren posar un vídeo i després va arribar el moment de l'acció! Què divertit!
Vam fer jocs per entendre algunes coses bàsiques dels castells i vocabulari (pilar, pinya, tronc i anxeneta). Ens va explicar com vesteixen els castellers de Vilafranca i quins accesoris han de posar-se i ens vam posar una faixa com la que porten ells.

 





Després vàrem passar a una sala, la dels assaigs, i allà el Toni es va oferir a carregar-nos a cadascun de nosaltres. Molts  nens i nenes van ser valents/es i s'hi van prestar. Mireu les fotos i veureu quin goig que fan!


Després ja es va fer l'hora de marxar. Pipis i .... uoooh! Com plovia!! Haurem de buscar un lloc cobert per dinar! Així que vàrem anar a una plaça amb parc de gronxadors i porxos a dinar els entrepans. No vam poder jugar gaire per allà i ja vam haver de tornar cap a l'escola.

Tot i la pluja, que bé que ens ho vam passar!!!!!!!!!!

Teniu totes les fotos aquí: (perdoneu, no han sortit massa bé... Massa moviment)

Si voleu saber més sobre la festa Major i els Castellers de Vilafranca, cliqueu a les imatges:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada