Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dijous, 31 de gener del 2013

Protagonista: Elsa Gómez

I aquesta vegada li ha tocat a la més gran de la classe: l'Elsa! Va explicar amb molt entusiasme totes les dades de la família i els seus gustos a la resta de la classe. 
En arribar el dijous, la seva mare va venir a la classe amb una proposta molt adient i carnavalera! Vàrem fer unes màscares de colorins i que vam poder guarnir amb gomets, pintures... 

 Van quedar molt vistoses i ens van agrada molt! Moltes gràcies Tània per venir!!!! Esperem que per tu també fós una bona experiència.


dimarts, 29 de gener del 2013

Cercavila Parellades de FM


El matí de dijous de Festa Major va ser molt intens!

Vam poder gaudir d'un cercavila molt "parelladenc". Enguany, cada nivell (des de P3 fins a 6è) vàrem treballar un ball popular del cercavila de Ribes. Es tractava de saber el vestuari, el nom dels balls, origen i història (per als més grans) i, sobretot aprendre el propi ball.

A P3 vam estar treballant el BALL DELS CASCAVELLS; una dansa molt rítmica i sonora que podien ballar els nostres menuts. Després d'alguns dies d'assaig, de veure vídeos, de preparar els picarols amb cintes als tormells, i "d'abusar" del Carles, el mestre de música... ens vam atrevir a fer una demostració davant de tota l'escola.

Intentant respectar l'ordre original del cervavila, els alumnes de l'escola van anar fent el ball que al seu grup li havia tocat. 
Després d'esperar una mica.... i de gaudir de molts balls.... ens va tocar a nosaltres! El ball de CASCAVELLS!! Ens va sortir genial! A veure si ho podeu apreciar en aquest  modest vídeo que vàrem poder fer.



Per veure fotos del Cercavila, entreu a aquest àlbum Picasa:

Volem agrair-li al CARLES la seva dedicació i disposició a ajudar-nos. Ens va anar genial que ens toquès l'acordió!

I ara... a pensar en el CARNAVAL!!

dilluns, 28 de gener del 2013

INFORMES ENVIATS!

Ja teniu els esperats INFORMES a la safata d'entrada del vostre correu electrònic.


Els podeu obrir en PDF. Si necessiteu que comentem algun aspecte de l'informe, no cal que us digui que estem obertes a parlar amb vosaltres. Ja sabeu que, preferiblement, els dimarts de 12.30 a 13.30h us podem rebre.  El següent informe el rebreu a final de curs.

Els dimonis estan fent grans progressos, podeu estar contents i contentes!!

dimecres, 23 de gener del 2013

A Sant Pau!

Vet aquí un altre dia de Festa Major a l'escola!
Avui ha tocat fer una excursió a l'ermita de Sant Pau. A les 10h hem sortit de l'escola, ben abrigadets i abrigadetes (que feia fresquet) i xino-xano hem anat fent camí cap a Sant Pau.
Hem passat per la creu que ens indica el camí que hem d'agafar, tot seguit per Sant Pau xic i finalment hem arribat a l'ermita.
No hi hem entrat però hem estat gaudint del seu fantàstic entorn! Hem esmorzat tots plegats i hem estat jugant per allà una bona estona. Fins i tot ha sortit el sol i hem entrat una mica en calor! :D







Ha estat un matí molt especial! I, tot sigui dit, molt cansat també.... tots estàvem esgotats en arribar a l'escola. De ben segur que els dimonis de P3 avui dormiran com angelets!

I demà dijous 24.... un dia moooolt intens de Festa Major!! 

Recordeu que a les 13h hi ha la TRACA i el CERCAVILA INFANTIL. No us ho podeu perdre!!



dimarts, 22 de gener del 2013

Els Diables ens visiten!! I més...

Avui ha estat un dia molt i molt especial! Hem viscut moltes experiències relacionades amb la Festa Major de Sant Pau.

De bon matí, hem rebut la visita de la Clara i la Laia. Un diable i una timbalera d'allò més simpàtiques i agradables! Ens han explicat moltes cosetes!


Ens han dit que els diables són els primers de tota la cercavila, perquè així no cremen a ningú. Que hem de vigilar amb les espurnes de foc que surten de les carretilles, perquè ens poden cremar. Però no els hi hem de tenir por, només hem de cobrir-nos amb roba adient i a gaudir dels diables!

La timbalera no porta capa, només la cua i a més, el timbal i les baquetes per picar.
El diable duu capa, cua, mocador al cap, barret, ulleres... i una MAÇA!! La maça és molt important perquè és on hi posa la carretilla, la pinça per a que no s'escapi quan gira i a saltar mentres plou foc!!

Després la Laia ha tocat la música dels diables i hem ballat tots junts!
Ens ha encantat que hagin vingut a veuren's i a explicar-nos cosetes sobre els Diables de la festa major. Quan les veiem a la cercavila o al Correfoc, les cridarem aviam si s'enrecorden de nosaltres!! :D


Per veure més fotos de la visita, cliqueu aquí! 

Després han vingut uns nens i nenes de 3r de primària que estan aprenent coses dels Diables de Ribes i han vingut vestits de dimoni, amb timbals, i hem ballat tots amb les maçes!



I aquí no s'ha acabat, no!
A la tarda, després de fer anglès amb la Laura, hem anat al gimnàs a veure una exhibició d'un ball popular que es diu els PANDEROS. Unes noies ens han ensenyat tres balls i ens han explicat cosetes.
Una de les coses que ens han dit és que no hi ha prous nens i nenes interessats en aquest ball i ja no surten al cercavila infantil. Ens han animat a apuntar-nos a les llistes dels balls populars i a que participem d'aquesta Festa de Ribes i que tant ens fa gaudir. 
El ball infantil accepta nens/es de 3r de primària a 2n d'ESO.  A nosaltres ens queden uns anyets, però mentrestant anirem gaudint dels cercaviles i correfocs i del que poguem anar fent a l'escola.


VISCA LA FESTA MAJOR DE RIBES ! 
VISCAAAAA!

Visita als Gegants de Ribes


Aquesta setmana de FESTA MAJOR està sent molt i molt especial per a la classe dels dimonis!

Dilluns vàrem anar a veure els GEGANTS de Ribes a l'Escorxador. Abans estàven a l'Ajuntament però ara els han hagut de traslladar aquí perquè l'Ajuntament no està en bones condicions.

La Marina, una senyora molt maca i agradable, ens va explicar moltes cosetes dels gegants! En sap moooolt!



Els gegants es diuen: PERE I PAULA els més antics (els de l'esquerra). Són els senyors feudals i els que es consideren més importants. Tenen l'escut del poble inscrit al vestit i duen corona. El Pere té el pergamí de Ribes, on hi ha tot el que es pot saber sobre el poble. I la Paula duu un ram de flors a una mà i un mocador a l'altra mà. La Marina ens va explicar que la mà de la Paula s'estava arreglant perque li havien fet malbé en una sortida.

Els gegants de la dreta, els més nous, són l'ANDREU i la MARINA. L'Andreu és molt barbut i té el castell de Miralpeix a la mà. La Marina, porta un ram molt gran de flors i fruita que representa la cultura mediterrània.

A més, la Marina ens va explicar que els gegants fan 4 metres d'alçada i pesen al voltant de 90 quilos. 

Com a curiostitat, sàpigueu que els quatre gegants de Ribes accepten els xumets dels nens i nenes petits que ja s'estan fent grans i ja no el necessiten. Nosaltres ja som grans i no en tenim!! :D

En definitiva, una sortida molt profitosa i que vàrem podeu gaudir molt! Gràcies Marina, per l'explicació i fins aviat gegants!

VISCA LA FESTA MAJOR!!!

Més fotos al Picasa! 



Protagonista : Paula Cantalejo

El 17 de gener va ser el torn per a la Paula Cantalejo. Un dia molt especial, sense dubte!

L'Anna, la mare de la Paula, ens va portar una proposta molt xula! Vàrem construir una joguines per practicar la punteria. Amb un got de plàstic, un cordill, una pilota de pong-pong i diferents enganxines per decorar el got... ja la teníem muntada!

Va ser molt amable i agradable. Ens ho vam passar genial i ens ho vam poder emportar cap a casa! Ara, si en voleu fer un, ja sabeu com d'ha de fer! A practicar el bàsquet!

Moltes gràcies Anna per venir i compartir aquests moments tant especials amb la Paula i la resta de nens i nenes de la classe!



Podeu veure més fotos de la tarda del protagonista aquí!

dimarts, 15 de gener del 2013

La frase de la Setmana

Aquesta setmana, volem compartir amb vosaltres una frase de Benjamin Franklin (polític, científic i inventor dels Estats Units, 1706-1790) que creiem molt adient.


Digues-m’ho i ho oblido,

ensenya-m’ho i ho recordo,

involucra-m’hi i ho aprenc.


La casa dels números

Avui dimarts hem estat jugant amb els animals, alhora que apreniem la quantitat dels números.


A la casa de l'1 només hi podia anar un animal.
A la casa del 2 només podien anar dos animals.
A la del 3, tres animals.
A la del 4, quatre animals.
A la del 5, cinc animals.




Primer ho hem fet entre tots a la rotllana i després ens hi hem posat per taules. 
Ens ha costat una miqueta i hem necessitat l'ajuda de la Mary i l'Alícia, però ens han dit que jugarem més dies i que poc a poc ens costarà menys. D'aquesta manera, també aprenem a comptar!

Treball del NOM

Ja fa temps que vàrem començar a treballar el nostre nom.

De moment, procurem que:

-  Reconeguin el seu nom,  la seva inicial i les lletres que el composen.
-  Comencin a familiaritzar-se amb les lletres i comprenguin que tenen una utilitat molt concreta.
-  Practiquin i vagin aprenent a reproduir el seu nom.
-  Que ordenin les seves lletres fins a confegir el seu nom.
-  Vagin dominant progressivament el traç de les lletres i poguin escriure'l cada vegada d'una manera més autònoma.
-  Comparem noms: curts i llargs, semblants, començen igual....

A mesura que anem assolint aquests objectius, podrem posar-nos d'altres.
Aquí teniu alguns moments a l'aula en què treballem el nostre nom.






Sessió de Psicomotricitat

Dimecres passat vam fer una sessió de psicomotricitat molt divertida. Vam descobrir, sota uns llençols, un munt de pilotes de plàstic per jugar! Llavors, vàrem tenir la idea de fer una piscina de boles! 

Ens ho vam passar genial!!









Per fer-vos somriure!

Hola de nou!

Avui a l'aula, he sentit que uns pocs nens i nenes cantaven la cançó del "Gangnam Style".

Feien... "Sexy Lady... op! op! op!" i m'ha fet molta gràcia. Doncs justament he rebut aquest vídeo que si voleu els hi podeu ensenyar als vostres fills i filles. És el Pocoyó imitant el ball del cavall! jeje

Potser us redreça al Youtube perquè és un contingut restringit, però allà el podreu veure.

dijous, 10 de gener del 2013

Sobre la llei LOMCE (de Wert)

Perdoneu que faci una entrada un tant reivindicativa, però m'ha semblat que pot ser interessant compartir amb vosaltres aquest vídeo sobre la nova nova llei d'educació, molt discutible en molts aspectes. Com per exemple ...

- Donar més importància a algunes assignatures que a d'altres.
- El menyspreu a l'educació infantil i de la llengua catalana.
- Segregació segons el rendiment de l'alumnat...

Aquests i d'altres aspectes, vistos des de la òptica del pedagog Francesco Tonucci.

Molt interessant i recomanable! Son tan sols 10 minuts!

Preparats per la Festa Major de Sant Pau?

Avui hem estat parlant sobre les coses que coneixem de la nostra Festa Major de Sant Pau, que ja es troba molt a prop! Hem comentat unes fotografies i observat uns contes de la biblioteca sobre aquesta festa.
Acostumeu a sortir a veure el cercavila amb els vostres fills i filles? Seria important que ho fèssiu, sobretot enguany, i amb més motiu que mai, ja que som la classe dels Dimonis!! 

Us enllaço el programa de la Festa Major per a que li feu una ullada i valoreu a quins actes hi podreu assistir. 




Nou horari!

Ja ha començat el segon trimestre, després de les festes de nadal i aquest és encarat amb moltes ganes! Esperem que hagueu pogut aprofitar aquestes vacances, malgrat que ja sabem que alguns de vosaltres heu estat malaltons. Als que encara no heu pogut venir.... tenim moltes ganes de veure-us!!

Volíem informar-vos d'algunes modificacions en l'horari d'aula dels vostres fills i filles. Ja us vàrem dir que la Psicomotricitat es faria dimecres al matí. A banda d'això, hem fet altres canvis que hem cregut oportuns després de l'experiència del primer trimestre i us en volem informar.


Horari P3 2n trimestre by Alícia Cantos



Aprofitem per recordar que aviat tindreu els INFORMES d'adaptació dels vostres fills i filles (el 23 de gener, exactament) i que com ja sabeu, els rebreu per email i en format .pdf

Necessitem que us assegureu de que esteu rebent informacions de l'escola per aquest mitjà. Si no és així, poseu-vos en contacte amb nosaltres o amb la direcció del centre. Moltes gràcies!