Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dimarts, 22 de gener del 2013

Els Diables ens visiten!! I més...

Avui ha estat un dia molt i molt especial! Hem viscut moltes experiències relacionades amb la Festa Major de Sant Pau.

De bon matí, hem rebut la visita de la Clara i la Laia. Un diable i una timbalera d'allò més simpàtiques i agradables! Ens han explicat moltes cosetes!


Ens han dit que els diables són els primers de tota la cercavila, perquè així no cremen a ningú. Que hem de vigilar amb les espurnes de foc que surten de les carretilles, perquè ens poden cremar. Però no els hi hem de tenir por, només hem de cobrir-nos amb roba adient i a gaudir dels diables!

La timbalera no porta capa, només la cua i a més, el timbal i les baquetes per picar.
El diable duu capa, cua, mocador al cap, barret, ulleres... i una MAÇA!! La maça és molt important perquè és on hi posa la carretilla, la pinça per a que no s'escapi quan gira i a saltar mentres plou foc!!

Després la Laia ha tocat la música dels diables i hem ballat tots junts!
Ens ha encantat que hagin vingut a veuren's i a explicar-nos cosetes sobre els Diables de la festa major. Quan les veiem a la cercavila o al Correfoc, les cridarem aviam si s'enrecorden de nosaltres!! :D


Per veure més fotos de la visita, cliqueu aquí! 

Després han vingut uns nens i nenes de 3r de primària que estan aprenent coses dels Diables de Ribes i han vingut vestits de dimoni, amb timbals, i hem ballat tots amb les maçes!



I aquí no s'ha acabat, no!
A la tarda, després de fer anglès amb la Laura, hem anat al gimnàs a veure una exhibició d'un ball popular que es diu els PANDEROS. Unes noies ens han ensenyat tres balls i ens han explicat cosetes.
Una de les coses que ens han dit és que no hi ha prous nens i nenes interessats en aquest ball i ja no surten al cercavila infantil. Ens han animat a apuntar-nos a les llistes dels balls populars i a que participem d'aquesta Festa de Ribes i que tant ens fa gaudir. 
El ball infantil accepta nens/es de 3r de primària a 2n d'ESO.  A nosaltres ens queden uns anyets, però mentrestant anirem gaudint dels cercaviles i correfocs i del que poguem anar fent a l'escola.


VISCA LA FESTA MAJOR DE RIBES ! 
VISCAAAAA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada