Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dimarts, 22 de gener del 2013

Visita als Gegants de Ribes


Aquesta setmana de FESTA MAJOR està sent molt i molt especial per a la classe dels dimonis!

Dilluns vàrem anar a veure els GEGANTS de Ribes a l'Escorxador. Abans estàven a l'Ajuntament però ara els han hagut de traslladar aquí perquè l'Ajuntament no està en bones condicions.

La Marina, una senyora molt maca i agradable, ens va explicar moltes cosetes dels gegants! En sap moooolt!



Els gegants es diuen: PERE I PAULA els més antics (els de l'esquerra). Són els senyors feudals i els que es consideren més importants. Tenen l'escut del poble inscrit al vestit i duen corona. El Pere té el pergamí de Ribes, on hi ha tot el que es pot saber sobre el poble. I la Paula duu un ram de flors a una mà i un mocador a l'altra mà. La Marina ens va explicar que la mà de la Paula s'estava arreglant perque li havien fet malbé en una sortida.

Els gegants de la dreta, els més nous, són l'ANDREU i la MARINA. L'Andreu és molt barbut i té el castell de Miralpeix a la mà. La Marina, porta un ram molt gran de flors i fruita que representa la cultura mediterrània.

A més, la Marina ens va explicar que els gegants fan 4 metres d'alçada i pesen al voltant de 90 quilos. 

Com a curiostitat, sàpigueu que els quatre gegants de Ribes accepten els xumets dels nens i nenes petits que ja s'estan fent grans i ja no el necessiten. Nosaltres ja som grans i no en tenim!! :D

En definitiva, una sortida molt profitosa i que vàrem podeu gaudir molt! Gràcies Marina, per l'explicació i fins aviat gegants!

VISCA LA FESTA MAJOR!!!

Més fotos al Picasa! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada