Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dissabte, 15 de juny del 2013

S'ACABA L'ESCOLA...I ARA, QUÈ?

Ja queden comptats dies per arribar a la fi d'aquest curs que tantes experiències ens ha aportat. I ara ens esperen unes vacances d'estiu llargues que ens ofereixen moltes possibilitats de compartir amb els nostres menuts milers d'activitats, tant dins com fora de casa.

Sabem que algunes famílies haureu de seguir dedicant moltes hores a la vostra jornada laboral, però de ben segur que molts gaudireu d'alguns dies per compartir en família. Si més no, algunes estonetes diàries en plegar de la feina.

Per això volem posar al vostre abast tota una sèrie de propostes d'activitats de lleure per potenciar i enriquir aquests moments de companyia familiar.

Hem trobat algunes webs que fan bones propostes i us les fem arribar. Cliqueu a les imatges per entrar.



1. PETIT EXPLORADOR: Una guia gratuita a Barcelona d'activitats infantils i

juvenils per fer amb els nens durant les vacances.

2. SORTIR AMB NENS: Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya. Entreu als diferents apartats i obtindreu moltes propostes sobre excursions amb nens/es, sortides culturals i lúdiques, espectacles, tallers, activitats familiars, cinema per a nens/es, festes infantils, casals i restaurants amb nens.

Aquesta pàgina també proposa ACTIVITATS PER FER A CASA
(cliqueu per accedir).

        - MANUALITATS INFANTILS.
       


        - ENTRETENIMENT.

        - EXPERIMENTS.


        - JOCS DE TAULA.

3. MANETES I COSETES: Un blog d'una mare que explica coses senzilles que es poden fer a casa amb materials de reciclatge i no gaire espai ni 
temps.


4. ENCENENT LA IMAGINACIÓEducar per a la creativitat és invertir en futur.





5. MANUALITATS I ACTIVITATS INFANTILS. Blog amb propostes.
       

* A més, us proposem també tot això: *


Per aquestes vacances d’estiu us proposem que aneu repassant alguns dels conceptes que hem estat treballant a l’escola.
Són activitats i jocs que podeu fer amb el vostre fill/a per tal de millorar i evitar que s’oblidi del que ha anat aprenent:

  • Jocs d’estimulació del llenguatge: representar i recordar que és el que ha fet durant el dia (anar al supermercat, a la platja, al parc, un conte, uns dibuixos de la televisió...)
Altres jocs que li poden anar molt bé per reforçar la capacitat respiratòria i afavorir la fluïdesa el llenguatge: inflar globus, sonar instruments (flauta, pitos...), bufar espelmes, fer bombolles, bufar paperets, bufar amb canyeta..
  • Jocs cognitius: anar jugant amb els nombres (comptar escalons, comptar coses que compreu del supermercat...), jocs numèrics (la oca, parxís, cartes, dòminos...), mirar al calendari els números i dies de la setmana; fixar-nos en els colors de la roba, en les formes geomètriques dels objectes; fer sèries amb gomets de colors, relacionar número amb la grafia (ensenyar-li un número i que digui quantes coses ha d’agafar...)
Anar escrivint el seu nom i d’altres que siguin del seu interès          (d’amics i amigues, dels pares, germans, avis, de personatges de      contes o dibuixos que li agradin molt...)
  • Jocs manipulatius: per millorar la motricitat fina (el traç i les habilitats manuals) jugar amb plastilina, fang, l’arena de la platja, anar enfilat (trossos de canyetes, pasta – macarrons...- ), fer puzles, fer coques i pastissos...

Recordeu que els fillets aprenen amb el joc i de la realitat que ens envolta. Han de ser activitats de curta durada per no cansar-se i així assegurar-nos que capta l’atenció i ho resol amb èxit. I sobretot, han de ser del seu agradat i mai han de ser vistes com una obligació.

Esperem que aquestes recomanacions siguin del vostre gust i les pugueu anar fent.




Gràcies per la vostra tenció i bon estiu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada