Un espai web per compartir les experiències dels infants de la classe de P3.

dilluns, 22 de juliol del 2013

Com va l'estiuet?

Hola a tots, famílies!!!

Com esteu passant les vacances? Espero que amb més o temps lliure, pugueu gaudir de molts moments amb els vostres fills i filles.

Jo ja us dic que ho estic aprofitant molt! jeje Avui mateix m'en vaig de Vacances!!

Volia dir-vos algunes cosetes i he pensat en publicar-ho i a veure si amb sort ho podeu veure! :D

- LES FOTOS ESTAN PENJADES AL PICASA, AL QUE PODEU ACCEDIR DES DEL MATEIX BLOG. 

HEU TINGUT CAP PROBLEMA PER VEURE-LES? LES PODEU DESCARREGAR?

També digueu-me si trobeu a faltar algunes fotos, és possible que les tingui guardades i se m'hagi passat de carregar-les, ja que són moltes les que tinc i potser m'he despistat.

- AQUEST BLOG, A PETICIÓ D'ALGUNES FAMÍLIES, RESTARÀ OBERT TOT I  HAVER FINALITZAT EL CURS. SI ALGÚ, AL PASSAR EL TEMPS, DECIDEIX QUE LES FOTOS, VIDEOS... DEL SEU FILL/A S'ELIMININ, QUE ES POSI EN CONTACTE AMB MI. acantos14@gmail.cat

En fí, ja sabeu que podeu comptar amb mi per a qualsevol cosa i també on podeu trobar-me sempre que vulgueu.

Os trobaré molt a faltar a tots i totes. Moltes gràcies per tot.

I recordeu...




Alícia


dimarts, 18 de juny del 2013

Finalitza el curs, i una etapa per a tots comença.


En tres dies comptats s'acaba la gran aventura d'aquest curs. Per a tots/es ha estat una gran aventura (nens i nenes, pares i mares, i mestres...) que ens ha ofert un sac ple d'experiències.

Per a tots s'acaba aquest curs, que en si sol i per la importància que li hem otorgat, ja ha format una etapa de les nostres vides.

Els nens i nenes, al setembre aniran a un nou curs, on seguiran el seu camí formant-se com a petites personetes plenes d'il·lusió.



Pares i mares, com sempre, els acompanyareu en aquestes noves experiències, fent-los el màxim suport, però on observareu que poc a poc els hi podreu anar retirant aquest acompanyament per a fer-los més responsables i autònoms.

I bé... les mestres sempre guardarem aquest curs a la nostra memòria i el recordarem amb molta estima. 

Com bé sabeu, la Mari pel caràcter de la seva funció al centre i tal com us vàrem explicar a la reunió d'inici de curs, és un reforç que existeix (per sort i que no falti!) a l'escola i que està "lligada" al curs de P3. Per tant, el següent curs acompanyarà al nou curs que entri a P3 a l'escola. Això no vol dir que, de tant en tant, no pugui anar a P4 a fer algun tipus de reforç. El vincle amb ella el seguireu tenint! Patis, racons, tallers, sortides, etc...

I per últim, jo (l'Alícia) també acabo una etapa en la meva vida. Després de quatre cursos a l'escola sent tutora marxo a un altre centre de la vora a seguir fent la meva tasca, amb molta il·lusió i ganes.

La meva estada a Les Parellades sempre ha estat provisional. Primer com a substituta, després com a interina, més tard com a funcionaria en pràctiques i finalment en Comissió de Serveis, amb plaça definitiva a un altre centre. Ja veieu que el meu pas per Les Parellades ha estat molt important i ha marcat molts canvis en la meva vida professional (i personal).

He conegut gent encantadora que ha fet més fàcils els meus dies; mestres, famílies, alumnes, educadors/es, formadors/es i m'emporto una bona part d'ells havent creat molta amistat en alguns casos (amb la Mari, per exemple).

Ara per ara, penso que és moment de marxar al meu centre. Allà també m'esperen molt bones experiències i començaré una nova etapa.

He estat molt a gust a l'escola des del començament i sempre he trobat recolzament de tothom i m'he sentit valorada per companys/es, mestres i famílies. Per això voldria agraïr-vos aquest suport, de tot cor.


MOLTES GRÀCIES PER TOT I FINS AVIAT!

Alícia


Us deixo un petit regalet en forma de cançó.

Cesk Freixas - Que no et falli mai la sort







dilluns, 17 de juny del 2013

FOTOGRAFIES DEL CURS JA DISPONIBLES


JA TENIU DISPONIBLE L'ENLLAÇ DIRECTE A L'ÀLBUM PICASA ON TROBAREU ABSOLUTAMENT TOTES LES FOTOS I VÍDEOS REALITZATS DURANT EL CURS.

PODEU ACCEDIR-HI DIRECTAMENT DESDE LA PESTANYA SUPERIOR "TOTES LES FOTOS".

POT SER QUE ENCARA QUEDI ALGUN ÀLBUM PER AFEGIR, SOBRETOT DEL PRIMER TRIMESTRE. AQUESTS PROPERS DIES ELS TINDREU TAMBÉ DISPONIBLES. 

Recomano que us descarregueu els àlbums o fotografies que us interessin, ja que pot ser que passat un temps, s'hagi d'anular l'enllaç.

Moltes gràcies i esperem que us agradin!


LA LLUNA, LA PRUNA


VOLEM PRESENTAR-VOS LA CANÇÓ QUE BALLAREM EL DIA DEL FESTIVAL DAVANT DE TOTS VOSALTRES. EN TENIM MOLTES GANES I DESITJEM DE TOT COR QUE SURTI SÚPER BÉ!




Però no us desanimeu! És una rumba força mogudeta!

dissabte, 15 de juny del 2013

S'ACABA L'ESCOLA...I ARA, QUÈ?

Ja queden comptats dies per arribar a la fi d'aquest curs que tantes experiències ens ha aportat. I ara ens esperen unes vacances d'estiu llargues que ens ofereixen moltes possibilitats de compartir amb els nostres menuts milers d'activitats, tant dins com fora de casa.

Sabem que algunes famílies haureu de seguir dedicant moltes hores a la vostra jornada laboral, però de ben segur que molts gaudireu d'alguns dies per compartir en família. Si més no, algunes estonetes diàries en plegar de la feina.

Per això volem posar al vostre abast tota una sèrie de propostes d'activitats de lleure per potenciar i enriquir aquests moments de companyia familiar.

Hem trobat algunes webs que fan bones propostes i us les fem arribar. Cliqueu a les imatges per entrar.



1. PETIT EXPLORADOR: Una guia gratuita a Barcelona d'activitats infantils i

juvenils per fer amb els nens durant les vacances.

2. SORTIR AMB NENS: Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya. Entreu als diferents apartats i obtindreu moltes propostes sobre excursions amb nens/es, sortides culturals i lúdiques, espectacles, tallers, activitats familiars, cinema per a nens/es, festes infantils, casals i restaurants amb nens.

Aquesta pàgina també proposa ACTIVITATS PER FER A CASA
(cliqueu per accedir).

        - MANUALITATS INFANTILS.
       


        - ENTRETENIMENT.

        - EXPERIMENTS.


        - JOCS DE TAULA.

3. MANETES I COSETES: Un blog d'una mare que explica coses senzilles que es poden fer a casa amb materials de reciclatge i no gaire espai ni 
temps.


4. ENCENENT LA IMAGINACIÓEducar per a la creativitat és invertir en futur.





5. MANUALITATS I ACTIVITATS INFANTILS. Blog amb propostes.
       

* A més, us proposem també tot això: *


Per aquestes vacances d’estiu us proposem que aneu repassant alguns dels conceptes que hem estat treballant a l’escola.
Són activitats i jocs que podeu fer amb el vostre fill/a per tal de millorar i evitar que s’oblidi del que ha anat aprenent:

  • Jocs d’estimulació del llenguatge: representar i recordar que és el que ha fet durant el dia (anar al supermercat, a la platja, al parc, un conte, uns dibuixos de la televisió...)
Altres jocs que li poden anar molt bé per reforçar la capacitat respiratòria i afavorir la fluïdesa el llenguatge: inflar globus, sonar instruments (flauta, pitos...), bufar espelmes, fer bombolles, bufar paperets, bufar amb canyeta..
  • Jocs cognitius: anar jugant amb els nombres (comptar escalons, comptar coses que compreu del supermercat...), jocs numèrics (la oca, parxís, cartes, dòminos...), mirar al calendari els números i dies de la setmana; fixar-nos en els colors de la roba, en les formes geomètriques dels objectes; fer sèries amb gomets de colors, relacionar número amb la grafia (ensenyar-li un número i que digui quantes coses ha d’agafar...)
Anar escrivint el seu nom i d’altres que siguin del seu interès          (d’amics i amigues, dels pares, germans, avis, de personatges de      contes o dibuixos que li agradin molt...)
  • Jocs manipulatius: per millorar la motricitat fina (el traç i les habilitats manuals) jugar amb plastilina, fang, l’arena de la platja, anar enfilat (trossos de canyetes, pasta – macarrons...- ), fer puzles, fer coques i pastissos...

Recordeu que els fillets aprenen amb el joc i de la realitat que ens envolta. Han de ser activitats de curta durada per no cansar-se i així assegurar-nos que capta l’atenció i ho resol amb èxit. I sobretot, han de ser del seu agradat i mai han de ser vistes com una obligació.

Esperem que aquestes recomanacions siguin del vostre gust i les pugueu anar fent.




Gràcies per la vostra tenció i bon estiu!!

INFORMES 3r TRIMESTRE


Estimades famílies,

Ja s'acaba el curs i com sabeu, arriben els informes, entre d'altres cosetes. 

L'informe d'adaptació del 1r trimestre de P3 el vàreu rebre via email en format .pdf, però aquest de fi de curs el rebreu en paper dins un sobre que us l'entregarem en mà el dijous 20 de juny, juntament amb làlbum de les feines i altres informacions.


Si necessiteu comentar algun aspecte referent a l'informe en podrem parlar, si voleu, en algun moment de la setmana següent. Només cal que truqueu a l'escola per determinar i hora i us rebrem encantades.



Gràcies de nou!

FESTIVAL DE FI DE CURS


Com bé sabeu, el proper DIVENDRES 21 DE JUNY els nens i nenes de l'escola fem l'actuació de fi de curs a l'entitat el GER.

- L'actuació d'Educació Infantil (P3, P4 i P5) serà a les 10h.

- La de primària (de 1r a 6è) serà a les 10.30h.

Aquesta setmana us lliurarem dues entrades per nen/a per a que pogueu entrar al recinte.


DEMANEM QUE AQUELL DIA ELS NENS I NENES DE P3 VINGUIN A LES 9h DEL MATÍ AMB LA SEGÜENT INDUMENTÀRIA:

      - Pantaló curt texà o fosc. 
    - Samarreta blanca llisa de màniga curta o tirants.


Gràcies per la vostra col·laboració!






dimecres, 12 de juny del 2013

Protagonista: LEIRE

 I per fí li va tocar a la Leire, crec que la nena que més ha manifestat que tenia ganes de ser la protagonista de la setmana. I és que clar... ha hagut d'esperar molt ja que ha estat la darrera.

I com era d'esperar, va portar un munt de coses i va explicar amb tot detall cada fotografia del seu mural. La seva família, viatges, coses que li agrada fer, amb què li agrada jugar.... Ho va fer genial!

Dijous a la tarda vàren venir el pare i la mare de la Leire i vàrem passar una bona tarda. El pare de la Leire és d'Euskadi i va pensar que seria bona idea fer-nos una classe en euskera. Així que ens va ensenyar algunes paraules en aquesta llengua, cançons, i fins i tot ens va ensenyar el mapa i la bandera pròpies! Quin allau de coneixement! 





Aquí teniu algunes de les paraules que ens va ensenyar:

ELS DIES DE LA SETMANA: 
       - Dilluns: ASTELEHENA
       - Dimarts: ASTEARTEA
       - Dimecres: ASTEAZKENA
       - Dijous: OSTEGUNA
       - Divendres: OSTIRALA
       - Dissabte: LARUNBATA
       - Diumenge: IGANDEA

ELs números:
       1: BAT 
       2: BI
       3: HIRU
       4: LAU
       5: BOST
       6: SEI
       7: ZAZPI
       8: ZORTZI
       9: BEDERATZI
      10: HAMAR

HOLA/ADÈU: AGUR
PETÓ: MUSU

I MOLTES PARAULES MÉS QUE S'ENS FA DIFÍCIL RECORDAR JA QUE ÉS FORÇA DIFÍCIL APRENDRE EUSKERA.

MOLTES GRÀCIES PER VENIR!





Protagonista: JORDI


El Jordi també tenia moltes ganes de ser el protagonista i va portar un munt de coses per compartir amb tots nosaltres.

Amb una mica de timidesa, ens va explicar com és la seva família, quines coses li agrada fer i a què acostuma a jugar. 

El dijous va poder venir la Raquel, la seva mare a compartir amb nosaltres una bona estona. Va portar uns contes i ens va explicar unes històries molt boniques. Ens va demanar ajudar per a explicar-les i amb la nostra imagnació, ens vàrem anar inventant noves històries.

Aquí teniu algunes fotos!

Moltes gràcies per venir!!!








dijous, 16 de maig del 2013

Protagonista: ARNAU


Aquesta setmana hem tingut un protagonista molt especial, l'Arnau!
Tenia moltes ganes de ser el protagonista i ha hagut d'esperar bastant... però per fí ha arribat i tot just avui hem pogut gaudir de l'activitat amb els seus pares a l'aula.

La Laia i en Bernat han arribat a les 15h amb moltes ganes de compartir amb nosaltres una bona estona. Han representat el contre dels TRES PORQUETS amb titelles, en les quals també ha participat l'Arnau que els ha ajudat molt. Ha estat molt maco de veure i ho hem gaudit molt tots i totes.

Després, ens hem posat a treballar una mica, fent un titella de porquet que ja havien preparat ells a casa. Calia acabr-lo amb uns petits detalls: ulls, cua, corbata i orelletes. Ens han quedat de luxe! Ara ja podem explicar a casa aquesta història dels tres porquets!

Per als qui no la sabeu i la voleu conèixer, aquí us la deixem!


 Perdoneu pel retràs! Aquí teniu les fotos!




Moltes gràcies Laia i Bernat!


Sortida a Vilafranca


Després de moooolts dies de parlar-ne, de preparar-nos, de ser conscients del que significava anar d'excursió a una altra ciutat, agafar autocar, i de parlar de les activitats que en faríem...

Per fí va arribar el gran dia!!!

Ens vam presentar tots molt puntuals a l'escola amb la motxilla plena de ganes de gaudir del dia. 

Vàrem carregar l'autocar i vàrem arribar de seguida a Vilafranca. En baixar, vam anar cap a LA CASA DE LA FESTA MAJOR, però no obrien fins les 10.30 i ens vam haver d'esperar una miqueta menrtes parlàvem del què ens trobariem dins. 
De seguida va arribar una noia, la Sara, que va obrir la casa i ens va deixar passar.




Vam entrar allà dins, una sala molt ben organitzada i guarnida amb tot de coses de la festa major de Vilafranca. Ens va ensenyar totes les figures que hi estaven exposades, ens va explicar anècdotes e històries, i també algunes característiques.








Hi havia el drac, l'àliga, els capgrossos, els nans,
els gegants grans i petits i les cantonines (els cavalls).





Després ens va passar un vídeo molt bonic sobre la Festa Major de Vilafranca i els actes més representatius que s'hi celebren.










En acabar, vàrem poder fer-nos fotos, anar al lavabo i acomiadar-nos de la Sara per anar a esmorzar i a fer l'altra activitat.











Vàrem esmorzar a la plaça de la Catedral de Santa Maria, i tot i que començava a ploure una mica, vàrem trobar sostre i ens hi vam seure a esmorzar tranquil.lament.


A les 12 hores ja ens esperàven a la Casa dels Castellers. Allà ens van rebre el Toni i l'Èrika, dos castellers que porten molts anys carregant i descarregant castells.

Ens van fer una petita introducció al món casteller, ens vàren posar un vídeo i després va arribar el moment de l'acció! Què divertit!
Vam fer jocs per entendre algunes coses bàsiques dels castells i vocabulari (pilar, pinya, tronc i anxeneta). Ens va explicar com vesteixen els castellers de Vilafranca i quins accesoris han de posar-se i ens vam posar una faixa com la que porten ells.

 





Després vàrem passar a una sala, la dels assaigs, i allà el Toni es va oferir a carregar-nos a cadascun de nosaltres. Molts  nens i nenes van ser valents/es i s'hi van prestar. Mireu les fotos i veureu quin goig que fan!


Després ja es va fer l'hora de marxar. Pipis i .... uoooh! Com plovia!! Haurem de buscar un lloc cobert per dinar! Així que vàrem anar a una plaça amb parc de gronxadors i porxos a dinar els entrepans. No vam poder jugar gaire per allà i ja vam haver de tornar cap a l'escola.

Tot i la pluja, que bé que ens ho vam passar!!!!!!!!!!

Teniu totes les fotos aquí: (perdoneu, no han sortit massa bé... Massa moviment)

Si voleu saber més sobre la festa Major i els Castellers de Vilafranca, cliqueu a les imatges:









diumenge, 12 de maig del 2013

SANT JORDI I SETMANA CULTURAL

Durant la setmana del 22 al 26 d'abril, a l'escola, es van fer un seguit d'activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi i la setmana cultural, enguany dedicada a Joana Raspall.

Les famílies vàreu portar algunes manualitats que vam demanar des de l'escola, contes per explicar....
Vam aprendre a recitar un poema de la Joana Raspall, ens van venir a recitar un altre poema els nens i nenes de 6è de l'escola, vam mirar molts i molts contes, i també vàrem conèixer la llegenda de Sant Jordi en diferents versions. Ah! i també va venir la mare de l'Ot, un nen de P4, a explicar un conte a la classe que ENS VA ENCANTAR!!! Gràcies!

A més, els més grans de l'escola, per concloure la setmana cultural, van organitzar una exhibició dels treballs que estaven fent a música amb el Carles. Van tocar la flauta, cantar cançons, etc...

I per acabar, vàrem ballar TOTS una gran sardana al pati gran de l'escola. 

Va ser genial! una setmana plena d'activitats extraordinàries i molt engrescadores.

Aquí podeu veure un recull.








Protagonista: CRISTIAN

Un altre protagonista que amb molta alegria va encarar tota la setmana.

Dijous a la tarda va venir la seva mare, amb una acompanyant, i ens van pintar la cara al nostre gust! Ens va agradar molt sortir maquillats de classe. No va ser fàcil fer content a tothom però ho van fer molt bé i i tots van sortir molt alegres!

Gràcies!






Per veure l'àlbum complet: 




Protagonista: ELSA ROMERA


I per fí li tocava a l'Elsa, que en tenia moltes ganes! La nova protagonista de la setmana.

Va portar moltes fotografies en un mural preciós i una joguina molt "parlanera" que ens va fer riure molt a tots plegats.

El dijous a la tarda, el pare i la mare de l'Elsa ens van poder visitar i ens van donar uns imants de nevera que havien preparat amb un dibuix de la Pepa Pig, personalitzat amb la nostra foto. Els vàrem pintar i vam jugar una estona amb ells. 

Va ser molt divertit! Gràcies per fer l'esforç de venir, i tots dos! 

Una abraçada família!




L'àlbum complet aquí: